Over mij

Mijn naam is Amber Sentener. Ik ben afgestudeerd aan de opleiding Bachelor Social work aan de Hanzehogeschool. Tijdens mijn studie heb ik meerdere jaren gewerkt in de gehandicaptenzorg. Na het behalen van mijn HBO diploma begon ik als ZZPer in de zorg, zodat ik kon ontdekken wat mijn interesses en kwaliteiten zijn.

Ondertussen bleef ik rondkijken naar een baan in de sportbranche, ik wilde niets liever dan mijn passie overbrengen op anderen. Daarom heb ik in 2022 een opleiding voor Personal trainer en mental coach afgerond, om ook aan de slag te kunnen in de sportbranche.

Ik werk als behandelaar bij PsyValens in Groningen, daarnaast ben ik werkzaam als beweegcoach bij MCZ en als personal trainer bij The Gym Lounge te Groningen.

Hoe het begon

Tijdens mijn studie was ik niet bezig met mijn fysieke gezondheid, tot dat ik mij realiseerde dat ik niet lekker in mijn vel zat. Ik had weinig energie, droeg het liefst te grote kleding en was veel bezig met piekeren over wat anderen van mij zouden vinden.

Ik besloot mij aan te melden bij een sportschool maar ik voelde mij niet op mijn gemak. Waar moest ik beginnen? En wat als ik een oefening verkeerd zou doen?

Gelukkig kwam in contact met een personal trainer die mij op weg heeft geholpen heeft, hij leerde mij veel over gezonde voeding en we maakten wekelijks een afspraak om samen te trainen. Al gauw voelde ik mij op mijn gemak in de sportschool. Wanneer ik vragen had kon ik bij mijn trainer terecht. Na enkele weken voelde ik dat ik zowel mentaal als fysiek stappen vooruit aan het zetten was.
Toen dacht ik, dit wil ik ook voor anderen doen!

Hoe een idee uitgroeit tot onderneming

Sporten is inmiddels mijn grote passie. Naast fitnessen wat ik het allerliefste doe, ga ik geregeld zwemmen, boksen, dansen en wandelen. Sporten geeft mij zelfvertrouwen en zorgt ervoor dat ik optimistisch en enthousiast in het leven sta. Daarom besloot ik om me hard te maken voor iedereen die met zichzelf aan de slag wil.

Laagdrempeligheid

Juist omdat ik zelf ervaren heb hoe het is als je niet lekker in je vel zit, en je mentale en fysieke doelen wil behalen kan ik me goed inleven in de beginnende sporters. Ik zal er alles aan doen om ervoor te zorgen dat je je bij mij op je gemak voelt en dat de drempel laag is.

Mijn specialisaties

  • werken aan zelfvertrouwen
  • psychische problematiek (zoals Autisme, ADHD, en angst/stemmingsstoornissen)
  • versterken van sociaal netwerk
  • werken aan dagstructuur